21:56 21.01.2019

Луценко вважає, що генерал Кравченко самостійно прийшов до смерті

2 хв читати
Луценко вважає, що генерал Кравченко самостійно прийшов до смерті

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що смерть екс-глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Юрія Кравченка була самогубством.

"Мій висновок такий. Він (Кравченко - ІФ) самостійно прийшов до смерті. Не виключаю, що йому допомагали, але це було його рішення", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю "В гостях у Гордона".

Генпрокурор додав: "Його (Кравченка - ІФ) підштовхнуло до цього життя. Коли прийшла повістка в прокуратуру, він був у шоці, він був особистістю, яка не уявляла себе не на волі".

За словами Ю.Луценка, люди, які були з Ю.Кравченком в останній його вечір, на допитах говорили, що він прощався.

Також Ю.Луценко визнав, що неоднозначна ситуація з дворазовим пострілом, і з цього приводу у експертів різні думки. "Але, судячи з того, що я прочитав у справі, це було його самостійне рішення", - сказав він.

"Вважаю, що розглядати справу смерті Кравченка не можна без розгляду загального комплексу цієї першої спроби Росії повернути Україну до своєї імперської обителі. Це все ланки одного ланцюга - Фере, Дагаєв, Пукач ... це була перша явна спроба Москви змінити керівництво України, змусити його піти імперським шляхом", - підсумував генпрокурор.

Ю.Кравченко був знайдений мертвим у своєму будинку в елітному дачному селищі Конча-Заспа під Києвом уранці 4 березня 2005 р. Того дня його мали допитати в Генпрокуратурі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Опергрупа зафіксувала два наскрізних вогнепальних поранення: перше - вхідний отвір на підборідді і виходить у верхній щелепі, друге - вхідний отвір у правій скроні і виходить у лівій частині голови. На підлозі був виявлений пістолет марки "Беретта", зареєстрований на ім'я екс-міністра. При цьому і прокуратура, і СБУ погодилися, що це було самогубство.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА