08:41 22.01.2019

Судна, що загорілися в Керченській протоці, задіяні до незаконних постачань газу до Сирії

2 хв читати
Судна, що загорілися в Керченській протоці, задіяні до незаконних постачань газу до Сирії

Судна VENICE і MAESTRO, що зайнялися в районі Керченської протоки, в 2016 році були задіяні до незаконних постачань газу до Сирії, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ).

"За даними Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), судна VENICE та MAESTRO задіяні до незаконних постачань газу до Сирії починаючи з 2016 року. Зазначені судна раніше заходили до закритих портів тимчасово окупованого Криму та є порушниками режиму тимчасово окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, 21 січня ввечері сталася чергова аварія в районі Керченської протоки. За інформацією МінТОТ, спалахнули два газові танкери (LPG tankers) MAESTRO (рік спорудження - 1990) і VENICE (колишня назва CANDY, рік спорудження - 1992) під прапорами Танзанії. Відомо, що аварія сталася під час перевантаження між суднами на морі методом ship to ship transfers у районі Керченської протоки.

"Так, за даними міжнародних моніторингових систем, газовий танкер VENICE (CANDY) вийшов із російського порту "Темрюк" 20 січня, проте на момент аварії на судні не працювала система AIS (Automatic Identification System). Те саме спостерігалося і на танкері MAESTRO - остання інформація про судно зафіксована AIS 9 січня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що система AIS дає змогу не лише своєчасно реагувати на аварії суден і надавати допомогу потерпілим, а й відслідковувати порушення руху суден і незаконного перетину кордонів. За наявною інформацією, судна VENICE і MAESTRO були залучені до постачання газу, видобутого як з українського шельфу, так і з інших країн.

"Попри загрози безпеці судноплавства в Чорному та Азовському морях, ризики для життя людей, Російська Федерація заохочує масові відключення судами системи AIS, а наведений приклад ще раз демонструє, як РФ нехтує нормами міжнародного права. Цього разу аварія призвела до страшних наслідків - смертей людей", - додали в МінТОТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА