11:21 22.01.2019

Двоє з трьох поранених у Керченській протоці українських полонених моряків одужали - московський омбудсмен

2 хв читати
Двоє з трьох поранених у Керченській протоці українських полонених моряків одужали - московський омбудсмен

Двоє поранених під час захоплення суден Військово-Морських сил України в Керченській протоці українських моряків Андрій Артеменко та Андрій Ейдер, що перебувають у лікарні СІЗО "Матроська тиша", видужали, завершують реабілітацію і можуть бути відправлені до СІЗО "Лефортово", повідомила у вівторок "Інтерфаксу" уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва.

"Двоє моряків - Андрій Артеменко та Андрій Ейдер – зараз завершують реабілітаційний процес, можуть бути виписані і відправлені до "Лефортова", - сказала Т.Потяєва.

Вона уточнила, що третій поранений - Василь Сорока - майже видужав, він продовжує лікування.

За словами Т.Потяєвої, у вівторок вона відвідала всіх трьох поранених моряків і дізналася про стан їхнього здоров'я.

"В Артеменка, який був поранений у руку, - повне відновлення, він отримує останні процедури з реабілітації. В принципі, він здоровий, його нічого не тривожить, у нього нічого не болить", - розповіла омбудсмен.

Вона зазначила, що другий моряк - Андрій Ейдер, який був із важкими пораненнями в обидві ноги і не міг пересуватися, нині також почувається добре.

"Із нього знято всі шини, прибрано милиці, він ходить самостійно, робить зарядку. Рани затягнулися, вся рухова активність відновлена. Жодних скарг на стан здоров'я немає", - пояснила Т.Потяєва.

У третього моряка - Василя Сороки, в якого було важке поранення в руку, рана затягнулася, гіпс знято, проте залишається набряклість руки, уточнила вона.

"Йому купили еспандер, він займається й отримує все необхідне під контролем лікаря. Йому роблять ванночки та перев'язки. Десь на 80% він видужав, ще 20% має бути реабілітація за ЛФК", - сказала Т.Потяєва.

За її інформацією, всі троє добре взаємодіють із сусідами по камері та співробітниками Федеральної служби виконання покарань (ФСВП), на всі прохання відбувається найшвидша реакція.

Т.Потяєва також розповіла, що наразі в усіх трьох моряків відкриті особові рахунки, вони мають можливість робити замовлення в інтернет-магазині СІЗО.

"Артеменко поскаржився, що кілька днів тому зробив замовлення, але поки що його не отримав. Сьогодні його посилка прибула в повному обсязі. Також він висловив бажання, щоб у його камері був телевізор, щоб дивитися новини. Керівник ФСВП у Москві Сергій Мороз розповів, що приймає його прохання і розгляне, до вечора він отримає відповідь на своє звернення", - повідомила Т.Потяєва.

Вона також додала, що всі моряки отримали листи і вітальні листівки від родичів до Нового року, які вона особисто передала до "Лефортова" та "Матроської тиші".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА