17:53 22.01.2019

Суд завершив підготовку за позовом до Порошенка через звернення до патріарха Варфоломія про томос, засідання відбудеться 27 лютого

2 хв читати
Суд завершив підготовку за позовом до Порошенка через звернення до патріарха Варфоломія про томос, засідання відбудеться 27 лютого

Окружний адміністративний суд Києва завершив підготовку в проваджені за позовом громадської організації "Неурядова організація верховенство права" до президента України щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні.

Як повідомляє прес-служба суду, 22 січня відбулося підготовче засідання Окружного адмінсуду Києва за позовом ГО "Неурядова організація верховенство права" до президента України щодо встановлення відсутності компетенції (повноважень) глави держави втручатися в діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні, яке в подальшому відповідною постановою підтримала Верховна Рада.

Суд завершив підготовче провадження у справі та призначив його до розгляду по суті на 27 лютого 2019 року.

У прес-службі уточнили, що справу буде розглянуто у формі загального позовного провадження, що передбачає проходження всіх стадій судового процесу: подання позову, вирішення питання про відкриття провадження у справі, підготовче провадження, розгляд справи по суті та ухвалення судом рішення по суті справи.

Як повідомлялося, на початку жовтня Окружний адмінсуд Києва взяв до розгляду позов до президента України щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні, що надійшов від громадської організації "Неурядова організація верховенство права".

7 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко заявив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні, й закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу. 19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію.

Священний синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України та вирішив розпочати процедуру, необхідну для надання автокефалії УПЦ.

П.Порошенко впевнений, що отримання Україною томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності та самостійності.

15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Інтронізацію глави ПЦУ призначено на 3 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА