18:28 22.01.2019

Пораненому в Донецькій області саперові надано медичну допомогу, його життю нічого не загрожує - штаб ООС

2 хв читати
Пораненому в Донецькій області саперові надано медичну допомогу, його життю нічого не загрожує - штаб ООС

Незаконні збройні формування у вівторок із опівночі обстріляли в зоні проведення операції об'єднаних сил представників Держслужби України з НС у складі об'єднаних сил поблизу м.Мар'їнка (Донецька обл.), поранення дістав сержант служби цивільного захисту.

Як повідомляється у зведенні прес-центру штабу ООС (станом на 18.00) на сторінці у Facebook, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї представників ДСНС України зі складу об'єднаних сил, які здійснювали гуманітарне розмінування для забезпечення ремонтних робіт газопроводу поблизу Мар'їнки.

"Внаслідок злочинного обстрілу російсько-окупаційних військ дістав поранення сержант служби цивільного захисту Артем Меленчук. Потерпілому надано медичну допомогу, зараз його життю і здоров'ю нічого не загрожує", - наголошується в повідомленні.

Підрозділи об'єднаних сил у відповідь на провокації супротивника застосовували чергові вогневі засоби, втрати противника уточнюють, зазначили в штабі.

"Об'єднані сили продовжують виконувати завдання зі стримування російської агресії. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - підсумували в штабі ООС.

Раніше глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОблВЦА) Олександр Куць повідомив про поранення сапера піротехнічного підрозділу Головного управління ДСНС у Донецькій області під час обстеження газопроводу Мар'їнка-Красногорівка, стрілянина здійснювалася з непідконтрольної Україні території.

За інформацією ГУ ДСНС України в Донецькій області, особовий склад групи піротехнічних робіт займався дослідженням і очищенням території від вибухонебезпечних предметів під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт на ГРС Мар'їнка-Красногорівка.

Близько 14:00 група піротехнічних робіт ДСНС потрапила під ворожий стрілецький обстріл, унаслідок цього один із співробітників ДСНС дістав наскрізне поранення у ділянку правого стегна. Після цього терміново почали евакуацію особового складу з "сірої" зони.

Пораненого піротехніка, 1989 року народження, передали медикам "швидкої допомоги". Його госпіталізували до лікарню м. Курахове.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА