20:27 22.01.2019

Нарколог, яка оглядала обвинувачену в смертельному ДТП Зайцеву: Явних зовнішніх ознак наркотичного сп'яніння не було

3 хв читати
Нарколог, яка оглядала обвинувачену в смертельному ДТП Зайцеву: Явних зовнішніх ознак наркотичного сп'яніння не було

Огляд обвинуваченої в смертельній ДТП у Харкові Олени Зайцевої, що проводився одразу після аварії, не встановив у неї стану наркотичного сп'яніння, повідомила нарколог Олена Федірко.

"Не встановили стан наркотичного сп'яніння, тому що була підозра, що у неї струс головного мозку, черепно-мозкова травма, у неї були явні ознаки, зовнішні ознаки пошкодження тіла. І свідомість у неї було чітка й орієнтування збережено. Наркотичні речовини не вживають для того, щоб залишатися в ясній свідомості й орієнтуванні в цьому світі", - сказала О.Федірко на засіданні Київського райсуду Харкова у вівторок.

Відповідаючи на запитання прокурора, нарколог підтвердила, що в О.Зайцевої були звужені зіниці і нестійка поза Ромберга, однак зазначила, що це могло бути зумовлено різними причинами: як станом наркотичного сп'яніння, так і струсом головного мозку або стресом.

"Явних зовнішніх ознак (наркотичного або алкогольного сп'яніння - ІФ) виявлено не було. Неможливо було виявити на ту хвилину. Це мала бути диференціація з черепно-мозковою травмою", - наголосила О.Федірко.

Вона також зазначила, що наявність опіатів у сечі О.Зайцевої може пояснюватися вживанням ліків (анальгетиків наркотичного дії).

Як повідомлялося, протягом тривалого періоду суд не міг допитати фахівця наркоцентру О.Федірко, яка оглядала О.Зайцеву після ДТП.

7 серпня 2018 року Суддя Віктор Попрас задовольнив клопотання адвоката другого обвинуваченого Геннадія Дронова Сергія Перепелиці про встановлення місцезнаходження О.Федірко.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під кермуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА