08:23 23.01.2019

Порошенко привітав патріарха Філарета з 90-річчям

2 хв читати
Порошенко привітав патріарха Філарета з 90-річчям

Президент України Петро Порошенко привітав патріарха Філарета (Денисенка) з 90-річчям, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

"Прийнявши чернечий постриг у 21 рік, Ви, Ваше Святосте, все своє довге життя присвятили служінню Церкві. Відстоювали право вірити в Бога у часи войовничого атеїзму. Стали першим українцем, який посів київський престол за майже 150 років. Перед тим Петербург та Москва присилали служити сюди кого завгодно, але не українців... І робили це з незмінною метою - русифікувати та духовно розколоти наш народ. І як показово, що саме син донецького краю високо підняв прапор українства та несе його стільки десятиліть. І то символ того, що Донбас - це Україна", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Адміністрації президента в середу вранці.

Президент особливо відзначив роль патріарха Філарета в духовному об'єднанні українського народу.

"Ви вже увійшли в історію як духовний і державний лідер, один з творців церкви і держави. Ваше патріарше благословення під час важливих суспільно-політичних подій надихало людей йти шляхом правди, консолідувало та додавало сил. Так було в Помаранчеву революцію, так було в Революцію гідності. Так є і зараз під час російської агресії проти України", - зазначив П.Порошенко.

"І сьогодні, коли мільйони співвітчизників піднялися на захист своєї Вітчизни від російського агресора, Ваше мудре слово, Ваші молитви додають усім нам наснаги в захисті правди і справедливості, у збереженні національної єдності, у вірі в перемогу над ворогом", - підсумував глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА