11:17 23.01.2019

Митрополит Епіфаній має намір здійснити візит до Афін після визнання ПЦУ Елладською православною церквою

2 хв читати
Митрополит Епіфаній має намір здійснити візит до Афін після визнання ПЦУ Елладською православною церквою

Глава Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній очікує визнання ПЦУ з боку Елладської православної церкви, після чого відбудеться його візит до Афін для спільної літургії.

"Наразі ми очікуємо визнання Елладською православною церквою Української церкви. (...) У разі визнання за традицією відбудеться мій візит до Афін для спільної літургії з предстоятелем Елладської церкви. Я також хотів би знову відвідати Афон - місце унікального значення для православного світу", - розповів глава ПЦУ в інтерв'ю грецькому виданню TaNea, переклад якого розміщено на офіційній сторінці митрополита у Facebook.

Він прогнозує, що в майбутньому між Елладською православною церквою і ПЦУ встановляться "хороші та продуктивні відносини".

Митрополит Епіфаній також розповів, що знає давньогрецьку та новогрецьку мови. "Наполягатиму на викладанні новогрецької та давньогрецької мов у нашій духовній академії і робитису все, що можу, аби поглибити нашу співпрацю за різними програмами, зокрема щодо обміну студентами тощо", - поділився він планами.

Глава ПЦУ знову закликав православних в Україні об'єднатися навколо єдиної автокефальної Православної церкви, зазначивши, що це процес тривалий, але "ми не ставимо часових рамок". "Насамперед тому, що ми хочемо, щоб він (процес) відбувався мирно і ґрунтувався на любові та взаєморозумінні", - додав він.

Відповідаючи на запитання про протидію Російської православної церкви, митрополит Епіфаній сказав: "Російська православна церква протистоятиме. Вона це робила, робить і робитиме. Крім спроб переконати інші Церкви не визнавати Українську, Москва намагається посіяти розбрат серед віруючих українців". При цьому він запевнив, що з боку ПЦУ буде докладено всіх зусиль для продовження мирного процесу приєднання парафій до новоствореної Церкви.

"За нашими оцінками, в Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані Російській православній церкві. Це логічно, й ми не маємо жодних заперечень проти цього. (...) Ті, хто вирішить залишитися в Російській церкві, не повинні зазнавати ніякого тиску. Ці парафії повинні мати рівні права з тими, хто належить до Православної української церкви. Й поступово, я вважаю, наші відносини нормалізуються, наші народи відновлять дружбу, добрі та мирні стосунки", - прогнозує глава ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА