15:55 23.01.2019

Швеція має намір у 2030 році заборонити продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння

1 хв читати
Швеція має намір у 2030 році заборонити продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння

Швеція в 2030 році припинить продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння.

Це один із ключових пунктів програми нового уряду країни, який розглядає боротьбу з глобальним потеплінням і виконання Паризької угоди щодо клімату як пріоритетні кроки. Для досягнення цієї мети влада має намір протягом найближчих років активно займатися створенням у всій країні розгалуженої інфраструктури для підзарядки електричного автотранспорту, зазначає Deutsche Welle.

"Швеція має стати першою у світі державою загального благоденства, котра використовує викопні енергоносії", - заявив прем'єр-міністр Швеції, соціал-демократ Стефан Левен.

Проте Швеція - вже десята країна, яка назвала конкретну дату припинення реєстрації нових автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами, заявила представниця німецького відділення Greenpeace Маріон Тіман.

Зокрема, Норвегія планує відмовитися від автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння в 2025 році. Минулого року майже половина продажу легкових машин у цій країні припадала на "чисті" автомобілі. При цьому частка електромобілів становить 31,2%, решта були гібридами.

Крім того, відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння до 2030 року мають намір Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Нідерланди, а також Париж. Цей самий термін називає Китай, світовий лідер за кількістю продаваних електромобілів, та Індія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА