08:17 24.01.2019

У Запорізькій області з кором і гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 9 дітей

2 хв читати
У Запорізькій області з кором і гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 9 дітей

У Запорізькій області п'ятеро дітей потрапили до інфекційного відділення після відвідування одного з дитячих розважальних центрів, ще шестеро після контакту з хворою на кір дитиною, повідомили в прес-службі Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

"В Енергодарі захворіли 6 малолітніх дітей з двох сімей, в Бердянську 5 дітей, які відвідали розважальний центр, госпіталізовані з діагнозом" гостра кишкова інфекція", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.

За даними інфекціоністів, 22 січня в двох сім'ях м.Енергодар на кір захворіли 6 дітей з двох сімей. Як з'ясувалося, вони не були щеплені від цього вірусу, через релігійні погляди їхніх батьків. З них 4 дітей госпіталізовані, ще двох батьки відмовилися лікувати у стаціонарі.

"Під час епідрозслідування встановлено, що з 6 до 10 січня ці сім'ї спільно перебували в гостях у Верхньому Рогачику Херсонської області, де на кір хворіла дитина. Групове захворювання на кір виникло на тлі відсутності імунітету у дітей", - зазначено в повідомленні.

У школі №2 м.Енергодар, де навчаються хворі діти, проводяться протиепідемічні заходи.

Також, 22 січня в Бердянську зафіксовано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію 5 дітей віком від 4 до 10 років.

"В інфекційне відділення КУ "Бердянське територіальне медичне об'єднання" госпіталізовані 4 дитини, батьки ще однієї відмовилися від стаціонарного лікування", - сказано в повідомленні.

Внаслідок вірусологічного дослідження у 3 госпіталізованих виявлено ротавірусну інфекцію, бактеріологічні дослідження клінічного матеріалу від хворих у роботі.

Встановлено, що всі хворі протягом останніх днів відвідували спортивно-розважальний центр "Джамп-Сіті". Діти не були знайомі, і всі проживали за різними адресами.

Проводиться епідрозслідування для визначення причин захворювання. Проводяться протиепідемічні заходи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА