08:35 24.01.2019

Ще 9 кандидатів у судді ВАКС виключено з конкурсу, загалом вибули вже 32 кандидати

1 хв читати

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) і Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) на четвертому спільному засіданні в середу виключили з конкурсу ще дев’ятьох кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду України (ВАКС), повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

За інформацією організації, загалом із конкурсу в судді Антикорупційного суду виключили вже 32 із 49 сумнівних кандидатів.

"Так, сьогодні з конкурсу виключили Юрія Бурбела, Романа Головатого, Діану Заніні, Олександра Івасина, Анну Надточиєву, Олександра Сингаївського, Ігора Січеславського , Юрія Юркевича та Вікторію Жовноватюк, яку заветувала ГРМЕ попри очевидні спроби ВККС виправдати кандидатку", - повідомляється на сайті ЦПК.

Зазначено, що кандидати мали можливість прокоментувати сумніви в їхній добропорядності та професіоналізмі, висловлені міжнародними експертами, а також відповісти на додаткові запитання.

Наступні спільні засідання ВККС і ГРМЕ заплановані на 24 січня і 28 січня, на яких буде розглянуто ще 11 кандидатів у судді ВАКС. Початок усіх засідань - о 9:30 за адресою м. Київ, вул. Механізаторів, 9.

Раніше громадська рада міжнародних експертів ініціювала вето щодо 49 кандидатів у ВАСК зі 113, які успішно склали іспити. За підсумками попередніх трьох спільних засідань ГРМЕ і ВККС із конкурсу вибули 23 кандидати, продовжили участь шестеро осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА