08:45 24.01.2019

Венесуельські адвокати звернулися в Міжамериканську комісію з прав людини з проханням про захист самопроголошеного президента

1 хв читати
Венесуельські адвокати звернулися в Міжамериканську комісію з прав людини з проханням про захист самопроголошеного президента

Три венесуельських адвокати направили до Міжамериканської комісії з прав людини (входить до складу Організації американських держав) прохання про надання захисту Хуану Гуаідо - спікеру парламенту Венесуели, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, повідомляє в четвер агентство "Ассошіейтед прес" (АП).

Як пояснив агентству один з адвокатів - Ігнасіо Альварес - прохання мотивоване тим, що Х.Гуаідо, а також члени його сім'ї потребують захисту життя, особистої недоторканності і свободи.

Міністр оборони Венесуели Владимир Падріно Лопес заявив, що збройні сили країни підтримують президента країни Ніколаса Мадуро, а не опозиціонера Х.Гуаідо, який проголосив себе тимчасовим главою держави.

"Солдати нашої Батьківщини не приймуть президента, якого нав'язують для захисту темних інтересів; самопроголошеного і незаконного", - написав він у Twitter.

Міністр запевнив, що армія буде "захищати конституцію країни і забезпечувати суверенітет".

Водночас, більшість латиноамериканських країн, що входять до "Групи Ліми", підтримала Х.Гуаідо, як тимчасового президента Венесуели.

У поширеному комюніке представники 11 з 14 що входять в цю організацію країн заявили про "підтримку початку демократичних змін у Венесуелі і проведенні в найкоротший термін виборів у цій країні за участю всіх політичних сил".

Цей документ підписаний від імені Аргентини, Бразилії, Гватемали, Гондурасу, Канади, Колумбії, Коста-Ріки, Панами, Парагваю і Перу.

На підтримку Н.Мадуро висловлюються Мексика, Куба, Болівія і Туреччина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА