15:14 24.01.2019

І.Геращенко закликала сім'ї засуджених в Україні за тероризм росіян вимагати від Путіна обміняти їх на політв'язнів-українців

2 хв читати

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко звернулася до родичів 25 засуджених в Україні росіян із закликом вимагати від президента РФ Володимира Путіна негайного обміну їхніх родичів на українських політв'язнів Кремля.

"Я розповіла як (омбудсмен РФ Тетяна - ІФ) Москалькова втекла від (українського омбудсмена Людмили - ІФ) Денісової. Я звернулася до родин 25 засуджених росіян із проханням - нехай вимагають від свого президента Путіна негайно забрати з України їхніх родичів і віддати нам наших. Також я наголосила, що прізвище (керівника "РИА Новости-Украина" Кирила - ІФ) Вишинського ні росіяни, ні їхні маріонетки з ОРДЛО ніколи і ні в які списки не включали. Громадяни РФ Російської Федерації не потрібні. Путін вас кине. Батьківщина вас кине"... Заберіть ваших - віддайте наших", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Перший заступник голови Верховної Ради також повідомила, що зачитала в кулуарах ПАРЄ список імен 25 росіян, засуджених в Україні за тероризм і злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України. Там же вона заявила, що українська сторона готова негайно їх звільнити в обмін на політв'язнів Кремля.

"Я нагадала, що в рамках мінської групи я 13 разів зверталася до Гризлова з проханням взяти їх і віддати Сенцова, Сущенка, Кольченка, Панова, Карпюка, Клиха, Гриба", - написала І.Геращенко, додавши, що відповідей російської сторони ТКГ ні вона, ні МЗС України, що направляло відповідні звернення міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, не отримали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА