19:20 24.01.2019

Пам'ятник Суворову почали демонтувати на подвір’ї Київського ліцею ім. Богуна

2 хв читати
Пам'ятник Суворову почали демонтувати на подвір’ї Київського ліцею ім. Богуна

Демонтаж пам'ятника російському полководцю Олександру Суворову, який розташований на подвір’ї Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, розпочався в четвер.

"24 січня 2019 року на подвір’ї Київського військового ліцею імені Івана Богуна розпочалися роботи з демонтажу пам'ятника Суворову. Після демонтажу монумент певний час зберігатиметься на території ліцею", - йдеться в повідомленні на сайті Українського інституту національної пам'яті.

У повідомленні зазначено, що, за попередньою домовленістю, пам'ятник буде передано до одного зі швейцарських музеїв. На 29 січня запланована зустріч представників Міністерства оборони України з військовим аташе посольства Швейцарії в Україні.

У 2017 році з'явилася інформація про наміри адміністрації освітнього закладу демонтувати пам'ятник Суворову, встановлений біля входу до ліцею і перенести його на задній двір. Тоді пам'ятник було закрито банером-декорацією із зображенням І.Богуна.

У жовтні 2018 року Міністерство оборони України надіслало листа на адресу Кабінету Міністрів, в якому виступило з ініціативою демонтажу пам'ятника та встановлення на його місці пам'ятника полковнику Івану Богуну - учаснику козацьких повстань у Речі Посполитій, розстріляному в 1664 році в Новгороді-Сіверському.

Наприкінці грудня експертна комісія Міністерства культури України схвалила рішення про перенесення пам'ятника Суворову.

"Експертна комісія Мінкультури одностайно ухвалила рішення, яке дасть змогу перенести пам'ятник Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна. (...) Богуну бути!", - написав міністр культури Євген Нищук на сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА