19:30 24.01.2019

Оскарження вироку Януковичу може тривати понад рік

2 хв читати
Оскарження вироку Януковичу може тривати понад рік

Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що процес оскарження вироку екс-президенту Віктору Януковичу в Україні може затягнутися в часі більше ніж рік.

"Звернення до ЄСПЛ (Європейського суду з прав людини - ІФ) по суті вироку, яке стосуватиметься права на справедливий суд, може бути після того, як вичерпано всі можливості оскарження в Україні... На мій погляд, їм, безумовно, є на що спертися під час оскарження. Принаймні навряд чи хтось з адвокатів або юристів не побачив низки невідповідностей КПК окремих дій, які відбувалися в суді", - сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна" в четвер.

За словами О.Лавриновича, розгляд за апеляційною скаргою може тривати кілька місяців.

"Що стосується касаційної інстанції, то там, можливо, все буде швидше. Сумарно, очевидно, цей період вийде за межі одного року", - прогнозує екс-міністр.

О.Лавринович очолював Мін’юст у 2010-2013 роках за часів президентства В.Януковича. Генпрокуратура України обвинувачує екс-міністра в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Справу по суті розглядає Подільський районний суд Києва.

Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Такий вирок суд оголосив 24 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА