20:44 24.01.2019

У Київраді створено робочу групу з вивчення ситуації з кінотеатром "Київ"

4 хв читати
У Київраді створено робочу групу з вивчення ситуації з кінотеатром "Київ"

Члени комісії з власності Київської міської ради не змогли прийняти остаточного рішення про оголошення конкурсу на оренду приміщення кінотеатру "Київ", була створена робоча група для вивчення цього питання, заявив глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко в четвер у Києві.

"Вони (депутати Київради - ІФ) створили комісію, яка повинна вивчити це питання, тому що їм не вистачило інформації для прийняття рішення (щодо оголошення конкурсу на оренду приміщення кінотеатру "Київ"- ІФ)", - заявив П.Іллєнко на прес- конференції щодо ситуації з кінотеатром.

Окрім того, за його словами, Департамент комунальної власності Київської міської державної адміністрації (КМДА) не попередив орендаря про намір не продовжувати договір оренди з ним у встановлений законом термін - до 4 жовтня 2018 року.

Зі свого боку, генеральний директор Культурного центру "Кінотеатр "Київ" Вілія Бондаренко стверджує, що КМДА не надала їм пояснення про причини непродовження договору. "Я була на нараді департаменту з комунальної власності. Питала, що ми зробили не так. Що ми не виконали? Все виконали. Відповіді немає. Просто закінчився договір", - розповіла директор кінотеатру.

В.Бондаренко також прокоментувала заяву заступника глави КМДА Володимира Слончака про те, що орендар уклав також чотири договори суборенди на площу 886 кв. м, за яку орендар отримував 208 тис. грн. За її словами, всі договори були узгоджені з київською владою, а кінотеатр віддає всі доходи від суборенди в казну міста. Зокрема, за 2018 рік КЦ "Кінотеатр "Київ" заплатив у бюджет міста 3 млн грн оренди і суборенди.

За її словами, нинішнє керівництво отримало кінотеатр в жалюгідному стані. На ремонт приміщення та нове обладнання вони витратили 57 млн грн. Наразі кінотеатр сплачує понад 400 тис. грн на місяць комунальних платежів, а також податки. При цьому директор не змогла назвати виручку з продажу квитків за 2018 рік.

На питання, чи буде нинішня команда культурного центру брати участь в конкурсі на оренду кінотеатру, якщо стартовою ціною буде 700 тис. грн або вище, В.Бондаренко відповіла: "Я не знаю, ще думаємо". Директор кінотеатру також не впевнена, чи будуть вони подавати в суд у разі остаточного рішення не продовжувати їм оренди.

Як повідомлялося, в кінці грудня в медіа з'явився коментар директора Департаменту культури КМДА Діани Попової, в якому йшлося про наміри передати кінотеатр під егіду КП "Київкінофільм", мотивуючи це сумнівами у платоспроможності нинішнього орендаря.

14 січня, директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь та заступник голови КМДА Володимир Слончак озвучили плани оголосити конкурс на оренду кінотеатру зі стартовою ціною оренди приблизно в 700 тис. грн / міс. За словами В.Слончака, в конкурсі "переможе той, хто запропонує найбільшу орендну плату". При цьому представники міської влади обіцяли, що цільове призначення кінотеатру не може бути змінено, так як він є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Заступник голови КМДА звернув увагу, що площа кінотеатру - 7131 кв. м, орендна плата становить 47 тис. грн на місяць. За його словами, орендар уклав також чотири договори суборенди на площу 886 кв. м, за яку орендар отримував 208 тис. грн.

Кінотеатр був переданий в оренду товариству ТОВ "Культурний центр кінотеатр "Київ" рішенням КМДА в 1998 році. Договір оренди був укладений на десять років терміном до 4 січня 2009 року і був пролонгований до 4 січня 2019 року. КМДА стверджує, що у встановлені законом терміни направила орендарю два листи про непродовження договору оренди. Керівництво кінотеатру отримання цих листів заперечує.

Минулого року в центрі Києва закрилися два кінотеатри - "Україна", відкритий в 1964 році, і "Кінопанорама", відкритий в 1954 році.

Кінотеатр "Київ" відкрито в центрі української столиці 23 листопада 1952 року. При нинішньому керівництві він перетворився в культурний і фестивальний центр міста. За 20 років КЦ "Кінотеатр "Київ" працював з усіма посольствами, акредитованими в Україні, провів більше 200 заходів із зірками вітчизняного та європейського кіно і безліч фестивалів.

На підтримку нинішнього керівництва кінотеатру висловилися представники кіноспівтовариства, іноземні посольства і культурні центри, які співпрацювали з ним. На сайті КМДА була зареєстрована петиція щодо продовження оренди нинішній команді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА