20:48 24.01.2019

Янукович понесе покарання згідно з вироком

2 хв читати
Янукович понесе покарання згідно з вироком

Ухвалений у четвер вирок екс-президенту Віктору Януковичу дасть змогу посилити тиск на Кремль для притягнення до відповідальності винних у загибелі українців у центрі Києва під час Революції гідності та під час конфлікту на Донбасі, вважає голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Тепер є повністю юридично обґрунтовані документи, які дають змогу заарештувати Януковича. І його буде заарештовано. Тому що зло завжди буде покаране", - сказав А.Герасимов в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

Парламентар вважає символічним те, що вирок В.Януковичу було зачитано в річницю обстрілу Маріуполя в 2015 році, внаслідок якого загинув 31 мирний житель та 117 були поранені. Він також наголосив, що в ім'я пам'яті загиблих на Майдані та на Донбасі винні в цих злочинах мають бути покарані. "І сьогодні ми отримали правильний приклад цього", - сказав голова фракції.

"Він (В.Янукович - ІФ) перебуває в Російській Федерації. Росіяни наразі не видають його. Але тепер, коли є вирок суду, його буде донесено міжнародним партнерам. Це означатиме додатковий тиск на Кремль із точки зору того, що люди, через накази яких загинуло мирне населення, за наказами яких убивали беззбройних людей у центрі Києві, мають бути покарані", - сказав А.Герасимов.

Крім того, голова фракції "БПП", який останнім часом багато критикує лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко, вбачає зв'язок між газовими контрактами 2009 року, які були укладені з РФ під час її прем'єрства, та держзрадою В.Януковича. "Усі ми пам'ятаємо листа, яким Янукович запрошував Кремль ввести війська в Україну. Але не було б цього введення, анексії Криму, вторгнення на Донбас, якщо не було б Харківських угод. А Харківські угоди стали відповіддю на газові контракти, які були підписані в 2009 році між прем'єром Тимошенко та Путіним", - сказав він.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку РФ. Такий вирок суд оголосив 24 січня 2019 року. Кримінальне провадження стосовно В.Януковича розглядали за спеціальною (заочною) процедурою через те, що обвинувачений перебуває на території РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА