08:22 25.01.2019

Оперуповноважений спецполіції підозрюється в систематичному вимаганні хабарів у Харкові

1 хв читати
Оперуповноважений спецполіції підозрюється в систематичному вимаганні хабарів у Харкові

Прокуратура Харківської області затвердила підозру в одержанні неправомірної вигоди оперуповноваженому відділу спеціальної поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області (ч. 3 ст. 368 КК України), який систематично вимагав хабарі з підприємниці, повідомляє прес-служба прокурора Харківської обласної державної адміністрації Юрія Данильченка.

"Поліцейський вимагав гроші у жінки-підприємця, яка орендувала приміщення на території одного з харківських заводів під цех із виробництва взуття. Чоловік пояснив, що здійснює оперативне обслуговування зазначеної території і якщо підприємець не хоче мати жодних проблем із бізнесом, зокрема з боку правоохоронних органів, вона кожні півроку має платити йому 500 доларів", - розповів Ю.Данильченко.

За даними досудового слідства, підприємниця погодилася на умови поліцейського. Наприкінці грудня минулого року вона передала йому 14 тис. грн. і таку саму суму заплатила в січні.

Поліцейського затримали біля одного з торговельних центрів Харкова під час отримання хабара. Наразі на вимогу прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 384 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області, прокуратура процесуально керує у проваджені. Перебіг слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА