11:17 25.01.2019

Більшість греків висловилися проти угоди про перейменування Македонії

1 хв читати
Більшість греків висловилися проти угоди про перейменування Македонії

Щонайменше, 62% греків назвали поганим угоду про перейменування Колишній Югославської Республіки Македонія в Північну Македонію, голосування про яке відбудеться в грецькому парламенті пізніше в п'ятницю, пише газета "Катімеріні".

Так, частина противників перейменування назвали угоду "безумовно поганою", а інша частина вважає, що воно "дуже очевидно поганою".

Протилежної думки дотримуються 27% респондентів, що відзначили, що ця угода "швидше добра" або просто "гарна". Решта 11% опитаних не змогли сформулювати свою позицію.

Опитування проводилося компанією Pulse за телефоном серед більш ніж 1300 громадян Греції.

Грецькі ЗМІ вказують на те, що з великою часткою ймовірності угоду в парламенті все ж буде схвалено. Для ратифікації необхідна підтримка як мінімум 151 депутата з 300.

Греція і Македонія 17 червня 2018 року підписали в грецькому Преспесе угоду про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія. Парламент Македонії вже ратифікував угоду.

Ситуація навколо назви цієї республіки перешкоджала зближенню Македонії з ЄС і НАТО, оскільки проти назви Республіка Македонія виступала Греція, одна з областей якої також називається Македонією. В силу цього після розпаду Федеративної Республіки Югославії Македонія була прийнята в ООН під назвою Колишня югославська республіка Македонія, а на грецьких картах вона називалася Скопія - за назвою столиці країни Скоп'є.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА