19:02 25.01.2019

В ОБСЄ обіцяють стежити за розслідуванням справи про напад на журналістів "Стоп корупції" у Києві

2 хв читати
В ОБСЄ обіцяють стежити за розслідуванням справи про напад на журналістів "Стоп корупції" у Києві

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір вказує на необхідність притягнення до відповідальності зловмисників, які напали на журналістів проекту "Стоп корупції", і забезпечення журналістів захистом.

"Жахлива атака на Олександра Золотнюка (журналіст "Стоп корупції" - ІФ) з новинного сайта @stop_cor Київ, Україна. Позитивно, що 9 осіб затримали. Будемо стежити за розслідуванням", - написав А.Дезір у "Твітері" у п'ятницю.

За його словами, зловмисників мають притягнути до відповідальності, а журналісти мають бути захищені від насильства.

Як повідомлялося, увечері 24 січня на вул. Промисловій у Голосіївському районі Києва група невідомих на кількох автомобілях з іноземною реєстрацією пошкодила сокирою автомобіль знімальної групи громадської організації "Стоп корупції", застосували балончики, побили журналіста і забрали сумку з грошима і речами. Правоохоронці кваліфікували дії зловмисників як розбій (ч.2 ст.187 КК України). Постраждалого з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. За словами медпрацівників, він дістав черепно-мозкову травму, опік слизової оболонки очей. Після надання допомоги він покинув лікарню.

У столиці було введено план "перехоплення". За словами потерпілих, один з транспортних засобів, який після нападу виїхав у напрямку міста, згодом повернувся на огороджену територію. Спецназівці зайшли туди і виявили сімох осіб, які назвалися охоронцями.

За підозрою в нападі на журналістів до управління поліції доправили дев'ятьох осіб, вони дають пояснення і з ними проводяться слідчі дії, зокрема впізнання. Усіх дев'ятьох осіб затримали на місці події, вони назвалися охоронцями. Одного з них потерпілі впізнали як нападника.

Унаслідок обшуку на території, на яку вказали потерпілі, були вилучені мобільні телефони осіб, що там перебували, сокиру, газовий балончик, два ножі, три пристрої для відстрілу гумових куль із дозвільними документами, мисливський карабін, стартовий пістолет іноземного виробництва, патрони і три автомобілі.

За словами координатора ГО "Стоп корупції" Романа Бочкали, напад було здійснено на знімальну групу "Стоп корупції", яка знімала незаконний видобуток піску на березі Дніпра в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА