19:06 25.01.2019

Пораненого військовополоненого моряка Сороку наступного тижня обстежить нейрохірург

2 хв читати
Пораненого військовополоненого моряка Сороку наступного тижня обстежить нейрохірург

Голова Ради з прав людини при президентові РФ Михайло Федотов, посилаючись на дані лікаря, поінформував уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову про те, що стан пораненого військовополоненого моряка Василя Сороки задовільний, наступного тижня його відвідає нейрохірург.

Як написала Л.Денісова на своїй Facebook-сторінці, відповідну інформацію М.Федотов озвучив телефоном: "Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матросcкая тишина" повідомив Федотову, що стан здоров'я українського військовополоненого задовільний. Його обстежував невропатолог і, за словами лікарів, рука хлопця набрякла через використання еспандера".

На прохання українського омбудсмена М.Федотов домовився, що наступного тижня (у понеділок-вівторок) В.Сороку обстежує нейрохірург.

Раніше в п'ятницю Л.Денісова звернулася до М.Федотова з вимогою забезпечити належним обстеженням і лікуванням пораненого військовополоненого моряка В.Сороку.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. Захопили і заарештували 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, троє поранених під час обстрілу росіянами українських моряків були переведені до лікарні СІЗО "Матросская тишина".

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Такої ж позиції дотримуються і влади України.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення у "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

22 січня 2019 року уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва повідомила "Інтерфаксу", що двоє поранених українських моряків Андрій Артеменко і Андрій Ейдер одужали, закінчують реабілітацію і можуть бути відправлені до СІЗО "Лефортово". За її словами, третій поранений - В.Сорока, в якого було важке поранення в руку, "майже одужав": рана затяглася, гіпс знято, проте рука залишається припухлою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА