19:11 25.01.2019

У Флориді заарештували екс-радника Трампа Стоуна, його обвинувачують у тиску на свідків і перешкоджанні правосуддю

3 хв читати
У Флориді заарештували екс-радника Трампа Стоуна, його обвинувачують у тиску на свідків і перешкоджанні правосуддю

Колишнього політичного радника американського президента Дональда Трампа - Роджер Стоун - затримано у Флориді, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press з посиланням на офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера.

За його даними, Р.Стоуну пред'явлені обвинувачення за сімома пунктами. Зокрема, зазначає агентство Bloomberg, одне з них стосується перешкоджання правосуддю, ще одне - чинення тиску на свідків, а п'ять - наданню неправдивих свідчень.

Bloomberg повідомляє, що обвинувачення пред'явлені в рамках розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера про ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Водночас Associated Press зазначає, що обвинувачення не стосуються безпосередньо питання про ймовірну змову передвиборного штабу Д. Трампа з РФ під час виборчої кампанії 2016 року - головного питання розслідування спецпрокурора Р.Мюллер.

Очікується, що Р.Стоун постане перед судом пізніше в п'ятницю в федеральному суді міста Форт-Лодердейл.

У тексті обвинувачення йдеться, що після публікації WikiLeaks електронних повідомлень Демократичної партії, неназваний високопоставлений співробітник кампанії Д. Трампа зв'язувався з Р.Стоуном, щоб запитати, коли можуть бути опубліковані нові матеріали. Перед цим, за даними обвинувачення, Р.Стоун розповідав людям, які працювали на Д. Трампа, що у нього є інформація, яка вказує на те, що WikiLeaks отримав документи, які можуть нашкодити передвиборчій кампанії конкурента Д. Трампа Хілларі Клінтон.

Водночас, Р.Стоуна не обвинувачують у змові з WikiLeaks або ж з російськими хакерами, які, за твердженням США, нібито зламали поштові скриньки демократів.

Текст обвинувачення, зазначає агентство Associated Press, зачіпає не лише WikiLeaks і кампанію Д. Трампа, але значною мірою присвячений наданню неправдивих свідчень Р.Стоуном з приводу його розмов із письменником-консерватором, конспірологів Джеромом Корсі і радіоведучим Ренді Кредіко. Так, в обвинуваченні йдеться, що він намагався перешкодити Р.Кредіко у наданні свідчень, які могли б суперечити свідченням самого Р.Стоуна у комітеті палати представників США, і навіть залякував його.

Прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс після арешту Р.Стоуна заявила, що обвинувачення проти нього "ніяк не пов'язані з президентом".

Восени минулого року повідомлялося, що спецпрокурор США Р.Мюллер вивчає питання про дзвінки Д. Трампа колишньому політичному раднику Р.Стоуну. Р.Стоун був радником при президентській кампанії Д. Трампа до серпня 2015 року, потім покинув цю посаду, однак залишався радником неформально, зазначають ЗМІ.

За даними газети The Washington Post, у команди спецпрокурора був список із дзвінками між Р.Стоуном і Д. Трампом, які відбувалися в різний час під час передвиборної кампанії 2016 року. Інтерес до розмов між президентом і Р.Стоуном з боку Р.Мюллера пов'язаний, зокрема, зі спробами з'ясувати, чи спілкувався радник із представниками WikiLeaks у той час, коли організація в розпал передвиборних перегонів опублікувала компрометуючі матеріали про Демократичну партії США.

У липні 2016 року WikiLeaks опублікувала тисячі електронних адрес і листів комітету Демократичної партії, зокрема листи з особистого облікового запису Джона Подести, колишнього керівника передвиборної кампанії Хілларі Клінтон).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА