20:38 25.01.2019

Харківська ОДА і "Харківський антикорупційний центр" на рік продовжили співпрацю

2 хв читати
Харківська ОДА і "Харківський антикорупційний центр" на рік продовжили співпрацю

Харківська облдержадміністрація (ХОДА) та громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) продовжили на 2019 рік меморандум про співпрацю для підвищення ефективності системи державних закупівель, повідомляє прес-служба ХОДА.

"Найбільша перемога, яку вдалося отримати в 2018 році, - це суттєве збільшення конкурентних торгів на допорогових закупівлях, коли розпорядники бюджетних коштів самостійно в добровільному порядку використовують електронну систему. Головні переваги: економія коштів, щоб уникнути корупційних ризиків. Також відкривається більше можливостей для участі бізнесу в конкурентних торгах", - цитує прес-служба заступника голови правління ХАЦ Ігоря Черняка.

За інформацією директора департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрія Колоса, у 2018 році усі замовники Харківської області провели 69 тис. 265 закупівель, з яких 9 тис. 289 - конкурентні торги (ті, які підпадають під дію закону про державні закупівлі).

"Загальна сума проведених торгів - 37,3 млрд грн, з яких 18,9 млрд грн - сума торгів, які підпадають під дію закону. Економія коштів за результатами завершених конкурентних закупівель становила 1,1 млрд грн (5,7%)", - сказав А. Колосов.

Розповідаючи про структурні підрозділи ХОДА та райдержадміністрацій, А. Колосов повідомив, що було проведено 1324 відкритих конкурентних торгу, очікувана вартість яких - 2, 6 млрд грн, підтверджена економія - 177 млн, що становить 6,8%. Також було проведено тисячі двісті дев'яносто-п'ять допорогових конкурентних торгів на 193 млн грн.

Як повідомлялося, 9 лютого 2018 року голова ХОДА Юлія Світлична і заступник голови правління громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) Ігор Черняк підписали меморандум про співпрацю для підвищення ефективності системи державних закупівель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА