12:55 26.01.2019

Новий аеропорт в Дніпропетровській області буде побудовано в смт.Солоне

2 хв читати
Новий аеропорт в Дніпропетровській області буде побудовано в смт.Солоне

Смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області визначено як місце будівництва нового аеропорту, розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Тетяна Ричкова.

Парламентарій повідомила, що таке рішення було ухвалене напередодні в п'ятницю, 25 січня, на розширеній нараді в Міністерстві інфраструктури України за участю голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова, заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Володимира Юрченка, глави Державіаслужби Олександра Більчука, голова Державного агентства інфраструктурних проектів Миколи Божка, Т.Ричкової, а також представників Украероруху та галузевих фахівців. За словами нардепа, за таке рішення висловилася більшість фахівців, які брали участь в обговоренні.

"Будівництво аеропорту в Солоному дасть змогу створити складний технологічний об'єкт за сучасними світовими стандартами і відповідно його обладнати. Рішення ухвалили, враховуючи безліч чинників", - зазначила Т.Ричкова.

Одним із таких чинників, за її словами, стало те, що кошти, які довелося б витратити на капітальну реконструкцію злітних смуг в аеропортах Дніпра і сусіднього Запоріжжя, порівнянні з витратами на будівництво нового аеропорту.

Народний депутат зазначила, що аеропорт в Солоному відкриє нові можливості не тільки для цього населеного пункту, а й одразу для двох областей: Дніпропетровської та Запорізької.

Попередня назва нового аеропорту - "Придніпров'я", однак, за словами Т.Ричкової, всі охочі можуть запропонувати власні варіанти.

У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив очікування, що через 2 роки після початку роботи нового аеропорту, пасажиропотік становитиме 1,5-2 млн пасажирів. "Зараз за підсумками 2018 року сумарний пасажиропотік аеропортів Дніпра і Запоріжжя становить трохи менше 700 тис. Це наднизькі цифри для такого великого регіону і з таким високим потенціалом", - цитують слова міністра на сайті Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, ініціатором будівництва аеропорту в Дніпрі є президент України Петро Порошенко. У державному бюджеті на 2019 році передбачено 200 млн грн на підготовку проектної документації щодо аеропорту в Солоному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА