13:39 26.01.2019

Мінкультури оприлюднило список релігійних організацій, які мають змінити назву згідно з новим законодавством

2 хв читати
Мінкультури оприлюднило список релігійних організацій, які мають змінити назву згідно з новим законодавством

Міністерство культури України оприлюднило перелік релігійних організацій (об'єднань), яким необхідно внести зміни в назву і статут (положення), відповідно до нової редакції закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв релігійних організацій.

Відповідний список опубліковано в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" в суботу.

Мінкультури за результатами релігієзнавчої експертизи встановило, що під дію ч. 7 і 8 ч. ст. 12 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" підпадають релігійні організації (релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади), які діють на території України і входять до складу (є частиною) таких релігійних об'єднань: Руська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Руська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва — Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Руська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

Згідно з повідомленням, релігійні організації, які діють на території України, згідно з переліком (додано) повинні протягом трьох місяців внести у свій статут (положення) зміни, передбачені ч. 7 ст. 12 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" та подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Повний текст релігієзнавчої експертизи розміщено на офіційному сайті Міністерства культури України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 грудня 2018 року ухвалила закон, що зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) у своїй назві вказати приналежність до РПЦ. Відповідний законопроект № 5309 за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, що зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) у своїй назві вказати належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Документ передбачає, що релігійна організація, що входить у структуру релігійної організації з центром у державі, яка вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов'язана в назві відображати приналежність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана у своїй статутній назві повністю вказувати назву тої організації, частиною якої вона є, і центр якої розміщений за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА