18:39 26.01.2019

Помпео в РБ ООН закликає світову спільноту визнати Гуаїдо президентом Венесуели

2 хв читати
Помпео в РБ ООН закликає світову спільноту визнати Гуаїдо президентом Венесуели

Держсекретар США Майк Помпео закликав світову спільноту визнати Хуана Гуаїдо президентом Венесуели і висловив надію на швидке проведення виборів.

"Сполучені Штати підтримали народ Венесуели, і нині багато країн вчинили так само, підтримавши легітимний уряд тимчасового президента Хуана Гуаїдо", - заявив він на засіданні РБ ООН.

"Сполучені Штати вами пишаються ... Зараз настав час для усіх інших країн стати на цей бік. Не можна відкладати", - додав М.Помпео.

Крім того, М.Помпео висловив надію на те, що в Венесуелі оголосять про проведення нових виборів.

"Ми сподіваємося, що вільні і чесні вибори будуть проведені якомога швидше", - сказав держсекретар США.

23 січня Хуан Гуаїдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу на вулиці перед тисячами своїх прихильників. Після цього США, Канада, більшість країн Латинської Америки, а також низка інших держав офіційно визнали Х.Гуаїдо тимчасовим президентом Венесуели.

У суботу держсекретар США Майк Помпео під час засідання Радбезу ООН закликав всі країни підтримати противників уряду Ніколаса Мадуро, які прагнуть до демократії в Венесуелі. "Настав час підтримати венесуельський народ і визнати новий законний демократичний уряд, очолюваний президентом Хуаном Гуаїдо, і покласти край цим жахіттям", - заявив він.

А незадовго до засідання РБ ООН Велика Британія, ФРН, Франції та Іспанія заявили про готовність визнати Хуана Гуаїдо тимчасовим президентом Венесуели, якщо протягом восьми днів у країні не буде оголошено про проведення виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА