20:06 26.01.2019

Поліція розігнала екстремістів на акції "жовтих жилетів" у Парижі

2 хв читати
Поліція розігнала екстремістів на акції "жовтих жилетів" у Парижі

Демонстрації "жовтих жилетів" у Парижі відбулись у суботу, 26 січня. Колона демонстрантів рухалась містом у напрямку до площі Бастилії. Виникаючі спроби погромів припиняла поліція.

Як повідомляє телеканал BFM TV, зіткнення з поліцією почалися поблизу площі Бастилії на вулиці Фобур Сент-Антуан. Одягнені в маски і чорні куртки екстремісти намагалися повалити ліхтарі та світлофори. Частина демонстрантів будувала барикади з будівельних огорож і розводила багаття. Погромників розігнала поліція і машини з водометами. В результаті поліція затримала 15 осіб.

За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, в акції протесту в Парижі брало участь близько 2700 тис. осіб. По всій країні поліція нарахувала 22 тис. демонстрантів.

5 січня по всій Франції поновилися антиурядові протести "жовтих жилетів" - руху, що виріс з акцій автомобілістів проти підвищення податків на паливо. Акції почалися в республіці в середині листопада минулого року. Згодом до протестів приєдналися незадоволені соціальною політикою французької влади. 5 і 6 січня демонстранти підпалили плавучий ресторан в Парижі, а також неодноразово брали участь у сутичках з поліцією. Остання відповідала на дії протестувальників застосуванням сльозогінного газу.

Згодом за допомогою будівельної техніки учасники акції вибили двері будинку французького Міністерства зі зв'язків з парламентом, розбили кілька вікон і пошкодили машини. В результаті прес-секретар уряду і кілька співробітників відомства були евакуйовані. Президент Франції Емманюель Макрон засудив насильство на демонстрації.

Загалом за оцінками співробітників правоохоронних органів в протесті 5 січня по всій країні взяли участь 25 тис. осіб, в Парижі поліція нарахувала 3,5 тис. демонстрантів, понад 100 з них були затримані.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА