07:14 27.01.2019

США завершили виведення дипломатичного персоналу з Венесуели

1 хв читати
США завершили виведення дипломатичного персоналу з Венесуели

Уряд Венесуели через зовнішньополітичне відомство поінформував про те, що американський дипломатичний корпус виведений з країни.

"США завершили виведення присутнього персоналу з дипломатичної місії в Каракасі" - йдеться в повідомленні.

Венесуельські дипломати, в свою чергу, залишають США, підкреслюється в документі.

"У такий спосіб співробітники венесуельської дипмісії в Вашингтоні з сьогоднішнього дня почали повертатися в Каракас", - йдеться в заяві.

Відзначається, що сторони домовилися про переговори з питання про заснування місії інтересів в обох столицях. Ці переговори, згідно з домовленістю, мають зайняти 30 днів.

Термін, відведений владою Венесуели американським дипломатам на те, щоб покинути країну, закінчився о 16:00 за часом Каракаса (22:00 Київ суботи).

Після того, як раніше цього тижня Х.Гуайдо проголосив себе президентом Венесуели і слідом за наступним визнанням його Вашингтоном, венесуельська влада розірвала дипвідносини з США і зажадала від представників американського дипломатичного корпусу в 72 години покинути країну.

Як повідомлялося обстановка поблизу посольства США в Каракасі наразі - спокійна. Раніше латиноамериканські ЗМІ показували кадри того, як дипломати США і їх сім'ї виїжджають з посольства.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА