08:03 27.01.2019

"Жовті жилети" не змогли провести "жовту ніч" у Парижі

1 хв читати
"Жовті жилети" не змогли провести "жовту ніч" у Парижі

Минулої суботи ввечері спроба учасників маніфестації руху "жовтих жилетів" в Парижі зайняти площу Республіки, щоб провести на ній акцію "жовтої ночі" і сформулювати вимоги до влади, натрапила на потужний поліцейський заслін, який став на заваді планам протестуючих.

Як повідомлялося, коли поліція видавила маніфестантів з площі Бастилії, ті почали переміщатися на площу Республіки, де мали намір провести "жовту ніч" протесту і почати формування "жовтого зошита" - переліку вимог соціальної справедливості від імені руху.

Однак, як повідомляється на сайті газети "Паризьен", "жовта ніч" виявилася набагато коротшою, ніж розраховували її ініціатори, що розтягнули біля статуї Республіки гасло "Макрона у відставку".

Після того, як невідомі особи в масках почали підпали на бульварі, що веде до площі Республіки, поліція застосувала сльозоточивий газ і світлошумові гранати на всій площі, і маніфестантів швидко відтіснили, очистивши простір за 15 хвилин.

У суботу у Франції в акціях "жовтих жилетів" брали участь близько 69 тис. осіб, з яких 4 тис. - в Парижі. За інформацією столичної префектури поліції, в Парижі було затримано більше 50 осіб. Під час сутичок на площі Бастилії був важко поранений в око, ймовірно поліцейської гранатою, один з лідерів руху Жером Родрігес.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА