21:09 27.01.2019

З Третьяковської галереї вкрали картину Куїнджі "Ай-Петрі. Крим", поліція почала пошук викрадачів

2 хв читати
З Третьяковської галереї вкрали картину Куїнджі "Ай-Петрі. Крим", поліція почала пошук викрадачів

МВС Російської Федерації підтверджує викрадення картини "Ай-Петрі. Крим" Архипа Куїнджі з Третьяковської галереї, ведуться пошуки злочинця, повідомила "Інтерфаксу" офіційний представник міністерства Ірина Вовк.

"До поліції звернулися працівники охорони одного з музеїв столиці з повідомленням про те, що при здійсненні відеоспостереження за експозицією, вони побачили, що невідомі особи зняли зі стіни одного із залів картину і зникли з місця події. Співробітниками встановлено, що викрадена робота Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим"", - сказала І.Вовк.

За даним фактом проводиться перевірка, встановлюються всі обставини події, вживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, які викрали картину, додала вона.

Раніше поінформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що поліція з'ясовує обставини зникнення картини А.Куїнджі із залу Третьяковській галереї в Лаврушинському провулку, де проходить виставка художника.

Інше джерело розповіло "Інтерфаксу", що картина зникла на очах у численних відвідувачів експозиції. "Чоловік, якого прийняли за працівника музею, спокійно підійшов до полотна Куїнджі, дістав його з рами і вийшов", - сказав співрозмовник агентства.

Це друга серйозна подія в Третьяковській галереї за останні вісім місяців.

Увечері 25 травня 2018 року в Третьяковській галереї був затриманий чоловік, який металевим стовпчиком огорожі розбив скло картини Іллі Рєпіна "Іван Грозний і син його Іван 16 листопада 1581 року" і пошкодив полотно. Картину вилучено з постійної експозиції і перенесено до реставраційної майстерні музею.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА