12:53 28.01.2019

Місія ЄС відвідає прилеглі до Азовського моря райони України 27 січня - 2 лютого

1 хв читати
Місія ЄС відвідає прилеглі до Азовського моря райони України 27 січня - 2 лютого

Місія Європейського Союзу на чолі з виконавчим директором з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії Томасом Майер-Хартінгом і керівником групи підтримки України при Єврокомісії Петером Вагнером з 27 січня до 2 лютого відвідає прилеглі до Азовського моря райони України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Європейської служби зовнішніх зв'язків, до складу місії також увійдуть представники низки інших департаментів Єврокомісії.

"Головна мета місії ЄС на високому рівні - оцінка економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні, який відчутно постраждав від режиму перевірок, який Росія ввела на Азовському морі. Особливо регіон постраждав після ескалації в Керченській протоці і Азовському морі, що сталася 25 листопада 2018", - зазначено в повідомленні.

Як очікується, спочатку чиновники зустрінуться з органами влади та іншими зацікавленими сторонами в Києві. Потім відбудуться дискусії з представниками місцевих та регіональних рад і адміністрацій, громадянського суспільства, наукових і ділових кіл. Такі зустрічі відбудуться в Маріуполі, Бердянську, Мелітополі та оточуючих районах.

"За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов'я, зокрема, ґрунтуючись на чинних програмах і в співробітництві з європейськими фінансовими інститутами", - зазначено в повідомленні.

Повідомляється, що візит відбудеться на тлі низки додаткових місій високого рівня з країн-членів ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА