13:46 28.01.2019

Члени "БПП" і "Батьківщини", які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства Гандзюк, мають зникнути з політичного горизонту, вважає її батько

3 хв читати
Члени "БПП" і "Батьківщини", які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства Гандзюк, мають зникнути з політичного горизонту, вважає її батько

 Батько вбитої радниці мера Херсона Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк сподівається, що партії "Блок Петра Порошенка" і "Батьківщина" припинять політичне співробітництво із представниками цих партій у Херсонській обласній раді та державної обласної адміністрації, які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його дочки.

"Для мене, батька Катерини, більше немає різниці між замовниками і тими, хто весь цей час їх покривав... Для мене тепер партія "Батьківщина"- це партія вбивць моєї дочки. Для мене тепер "Блок Петра Порошенка"- це партія вбивць моєї дочки", - сказав В.Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів.

Він нагадав, що підозрюваний в організації вбивства його дочки Олексій Левін (справжнє прізвище - Москаленко, прізвисько - "москал"), був засуджений до 15 років ув'язнення за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області, проте не так давно був достроково звільнений за "законом Савченко", а після скоєння нападу на К.Гандзюк покинув територію України і наразі оголошений у розшук.

За словами В.Гандзюка, з цим підозрюваним співпрацюють голова Херсонської обласної ради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв, його заступник Євген Ріщук.

"Ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпрометовані назавжди", - сказав батько вбитої активістки.

"Я досі вірю, що ця країна змінюється. Вірю, що замовники, організатори і виконавці вбивства будуть покарані. Вірю, що і (президент України - ІФ) Петро Порошенко, і (лідер парламентської фракції "Батьківщина" та однойменної партії - ІФ) Юлія Тимошенко не готові йти на вибори в крові. Вірю, що вони почують батька, який втратив єдину дочку, і як можна швидше позбудуться будь-яких зв'язків із цинічним вбивством моєї Каті", - заявив В.Гандзюк.

Як повідомлялося 21 січня, Служба безпеки України оголосила в розшук Олексія Левіна (справжнє прізвище - Москаленко), підозрюваного в організації вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України в реєстрі осіб, які переховуються від органів досудового розслідування.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаної кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Було затримано п'ятьо підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на скоєний злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

6 листопада Верховна Рада підтримала постанову про створення ТСК для розслідування відомостей про напад на К.Гандзюк та інших громадських активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денісова і Тетяна Ніколаєнко оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства К.Гандзюк - ним виявився помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію торбину. 5 листопада М.Паламарчук заявив, що не має ніякого відношення до нападу на Е.Гандзюк і 6 листопада звільнив І.Павловського; потім останнього затримала СБУ. 12 листопада суд обрав І.Павловського запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА