20:07 28.01.2019

Денісова звернулася до комісара РЄ з прав людини та російського омбудсмена через необхідність лікування трьох військовополонених моряків

2 хв читати
Денісова звернулася до комісара РЄ з прав людини та російського омбудсмена через необхідність лікування трьох військовополонених моряків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, російського омбудсмена Тетяни Москалькової та голови Ради з прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з огляду на необхідність належного лікування трьох українських військовополонених моряків.

"Українські поранені моряки Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко потребують якісного лікування та оперативного втручання. Тому я негайно звернулася до комісара Ради Європи Дуні Міятович, до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook у понеділок увечері.

За її словами, в цих зверненнях вона, зокрема, зазначила, що згідно з ухваленою резолюцією ПАРЄ від 24 січня поточного року, РФ закликали дотримуватися норм Женевської конвенції. "Тому, якщо російська сторона не може забезпечити належні умови для якісного лікування та подальшої реабілітації, вона має передати поранених українських моряків до третьої нейтральної країни", - додала Л.Денісова.

Як повідомлялося, 28 січня 2019 року керівник групи адвокатів затриманих моряків Микола Полозов повідомив "Інтерфаксу" (interfax.ru), що поранених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку 26 січня перевезли з медичного блоку московського СІЗО "Матроська тиша" до ізолятора "Лефортово". За його словами, адвокати поки що не бачилися з моряками, тому нової інформації про їхній стан здоров'я немає.

У Міністерстві закордонних справ України зажадали від РФ надати інформацію про реальний стан здоров'я поранених українських моряків.

За даними Л.Денісової, поранених українських військовополонених моряків А.Артеменка, А.Ейдера та В.Сороку в ізоляторі "Лефортово" консул зможе відвідати не раніше 31 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА