10:36 29.01.2019

Глави МЗС України та Чехії прибули до Дніпра, а потім разом із данським колегою вирушать до Маріуполя

2 хв читати
Глави МЗС України та Чехії прибули до Дніпра, а потім разом із данським колегою вирушать до Маріуполя

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і глава МЗС Чехії Томаш Петршичек прибули до Дніпра, а потім разом з їхнім данським колегою Андерсом Самуельсеном і місією Європейського Союзу вирушать до прифронтового Маріуполя Донецької області.

"Брифінг почали вже в літаку з Т.Петршичеком. Зараз у Дніпрі чекаємо на Андерса Самуельсена і місію ЄС. З мапою добре, але скоро все побачимо на власні очі в Маріуполі", - написав глава МЗС України на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у вівторок уранці.

Як повідомлялося, у вівторок відбудеться спільна робоча поїздка міністрів закордонних справ України П.Клімкіна, Чехії Т.Петршичека і Королівства Данія А.Самуельсена до м. Маріуполя (Донецька обл.). Програма поїздки передбачає відвідування КПВВ "Гнутове" і огляд акваторії Маріупольського морського порту.

Група посадових осіб Європейського Союзу високого рівня також відвідає райони України, прилеглі до Азовського моря. Делегацію очолять виконавчий директор з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії Томас Майр-Гартінг та керівник Групи підтримки України при Єврокомісії Петер Вагнер. У Маріуполі, Бердянську, Мелітополі відбудуться дискусії з представниками місцевих і регіональних рад та адміністрацій, громадянського суспільства, наукових і ділових кіл. Головна мета місії ЄС на високому рівні - оцінка економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні, що відчутно постраждав від режиму перевірок, який Росія запровадила на Азовському морі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА