12:05 29.01.2019

СБУ закрила справу про розголошення даних керівником САП Холодницьким

2 хв читати
СБУ закрила справу про розголошення даних керівником САП Холодницьким

Головне слідче управління (ГСУ) Служби безпеки України (СБУ) закрило кримінальне провадження за підозрою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького в розголошенні відомостей досудового розслідування.

У відповіді Генеральної прокуратури України на запит інтернет-видання "Українська правда", зокрема, зазначено, що ГСУ СБУ перевіряло можливу наявність у діях керівника САП ознак кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиві показання), ч. 1 ст. 387 (розголошення даних досудового слідства або дізнання) Кримінального кодексу України.

29 грудня 2018 року слідчий ГСУ СБУ виніс постанову про закриття цього кримінального провадження через відсутність події кримінального правопорушення і відсутність у діянні Н.Холодницького складу кримінального правопорушення.

У березні 2018 року ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті Н.Холодницького було встановлено пристрої для прослуховування, до чого може бути причетне НАБУ. "Жучки" нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 26 березня підтвердив слідчі дії стосовно керівника САП: "Справді, відповідно до законодавства Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним бюро проводила слідчі дії, які стосувалися, зокрема, керівника САП пана Холодницького".

30 березня стало відомо, що до КДК прокурорів із підписами генпрокурора та директора НАБУ направлено дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, дисциплінарні скарги було направлено до КДК прокурорів у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю інтернет-виданню ZN.UA розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження стосовно Н.Холодницького: "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями високопосадовців; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу".

За словами А.Ситника, на записах, зроблених у кабінеті Н.Холодницького, містяться дані про "злив інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки мали проводитися, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА