15:26 29.01.2019

Підозрюваний у вбивстві Гандзюк Левін не має стосунку до цього злочину, стверджує його адвокат

3 хв читати
Підозрюваний у вбивстві Гандзюк Левін не має стосунку до цього злочину, стверджує його адвокат

Підозрюваний в організації вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) не має стосунку до цього злочину, заявляє його адвокат Михайло Величко.

"Олексій Левін не має жодного стосунку до підготовки та здійснення цього злочину. За словами мого підзахисного, яким у мене немає підстав не вірити, він не був знайомий із Катериною Гандзюк і ніколи з нею не зустрічався. У нього не було з нею жодних конфліктів", - сказав адвокат на прес-конференції у вівторок в агентстві" Інтерфакс-Україна".

М.Величко також переконаний, що О.Левін не набув процесуального статусу підозрюваного у справі, оскільки йому не було вручено підозру через перебування за межами України.

Адвокат наголосив, що приписування О.Левіну того, що він є кримінальним авторитетом, не відповідає дійсності.

Він зазначив, що в 2016 році Апеляційний суд Миколаївської області виніс ухвалу, якою О.Москаленка було визнано винним, він отримав покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років, як і його батько Олексій Москаленко. "Ще до винесення цього судового вердикту Олексія Москаленка (Левіна) було звільнено з-під варти в суді з урахуванням чинного на той час "закону Савченко", фактично вже відбув покарання і навіть "пересидів", перебуваючи в СІЗО Миколаєва понад сім років без вироку", - зазначив М.Величко.

Адвокат звернув увагу, що серед інкримінованих його підзахисному на той час злочинів не було вбивств. "Крім того, Москаленка-молодшого та його батька, як і всіх інших обвинувачених, було виправдано Апеляційним судом Миколаївської області за ст. 257 КК України, яка передбачає створення та участь у злочинній банді. Мабуть, з цього часу і народилася легенда про кримінального авторитета Олексія Левіна. Вважаю, що давнє кримінальне минуле мого клієнта, який справді в молодості потрапив під вплив свого батька, успішно використовується для подання правдоподібності причетності так званого кримінального авторитета О.Левіна до справи про напад на К.Гандзюк", - сказав він.

Як повідомлялося, 21 січня Служба безпеки України оголосила в розшук Олексія Левіна (справжнє прізвище - Москаленко), підозрюваного в організації вбивства К.Гандзюк. Згідно з оприлюдненою інформацією, О.Левін, 1977 р. н., зник 19 серпня 2018 року.

Підозру йому кваліфіковано за пп. 4, 6, 11, 12 ст.115 Кримінального кодексу України (організація вбивства, скоєного з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, групою осіб). Зазначено запобіжний захід: постанова суду про дозвіл на затримання з метою приводу.

У грудні 2018 року генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру О.Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на К.Гандзюк. За його словами, О.Левін має кримінальне минуле, а після скоєння злочину залишив територію України й наразі розшукується.

За словами генпрокурора, цю людину разом зі своїм батьком було засуджено, батька - довічно, а О.Левіна - до 15 років за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області щодо водіїв на автомагістралі. Загальна кількість доведених убивств, до яких причетний цей чоловік, - 15. І, незважаючи на це, О.Левіна було достроково звільнено з місць позбавлення волі за "законом Савченко".

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА