08:49 30.01.2019

Канада отримала запит про екстрадицію фіндиректора Huawei

1 хв читати
Канада отримала запит про екстрадицію фіндиректора Huawei

Офіційний запит на екстрадицію фінансового директора і дочки засновника китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу, надіслано США владі Канади, отриманий адресатом, повідомляє в середу Wall Street Journal.

Представник міністерства юстиції Канади підтвердив виданню, що країна отримала офіційний запит від США із проханням про екстрадицію Мен Ваньчжоу.

За його словами, чиновники міністерства юстиції Канади мають до 1 березня розглянути запит про екстрадицію і визначити, чи може він бути представлений в суді.

Мен Ваньчжоу обвинувачується в порушенні торгових санкцій щодо Ірану. 1 грудня її було заарештовано в Канаді за запитом США. Пізніше її відпустили під заставу, але Мен Ваньчжоу має залишатися в Канаді, доки очікує можливої процедури екстрадиції.

У вівторок в Канаді відбулися слухання з її участю. Наступне засідання за рішенням судді відбудеться 6 березня.

28 січня судова влада США оголосили про пред'явлення китайській Huawei обвинувачень у крадіжці інтелектуальної власності. Крім іншого, пред'явлені обвинувачення у 13 додаткових злочинах фіндиректору та дочці засновника Huawei Мен Ваньчжоу. В обвинувальному висновку детально описується передбачувана схема Huawei для обману фінансових установ та уряду США про свій бізнес в Ірані.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА