12:31 30.01.2019

Матіос допускає перевірку жителів ОРДЛО щодо співпраці з владою самопроголошених республік

2 хв читати
Матіос допускає перевірку жителів ОРДЛО щодо співпраці з владою самопроголошених республік

 Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос допускає перевірку жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей щодо співпраці з владою самопроголошених республік.

Як розповів А.Матіос в ефірі телеканалу "112.Украіна", Верховний головнокомандувач Петро Порошенко дав доручення продумати механізм, як дізнатися і розділити "людей простих, які вимушено живуть у режимі окупації і працюють там учителями ... і тих, хто свідомо організовує фейкові вибори і незаконно збирає податки".

Військовий прокурор зазначив, що такого механізму немає, і єдиним ноу-хау може бути перевірка на поліграфі.

"Я вам відкрию велику таємницю для всієї держави. В Одесі на базі одного досить потужного інтелектуально-наукового центру розроблено програму за принципом проходження поліграфа на комп'ютері будь-якою свідомою людиною, яка за певним алгоритмом реагує на перелік питань. І реакція на ці запитання у відповідях дає відповідь, щиро чи ні говорить людина", - розповів А.Матіос.

Він наголосив, що для такої роботи потрібен комп'ютер і півгодини часу на кожну людину.

"Якщо Європа і ми знайдемо можливість, і люди пройдуть ці поліграфи, ми відсіємо тих, хто змушений жити і працювати на окупованих територіях", - розповів він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання ведучого, чи означає це, що доведеться пропустити все населення через поліграфи, А.Матіос сказав: "Доведеться пропустити все, тому що сусід на сусіда "стучатиме", ображатиметься і мститиметься - такі реалії України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА