19:15 30.01.2019

Миколаївський убивця був винен жертвам $40 тис. і відсотки за 10 років

2 хв читати

Затриманий правоохоронцями чоловік, який смертельно поранив із вогнепальної зброї подружжя біля будівлі Ленінського районного суду м. Миколаєва в середу, був винен жертвам $40 тис, які він позичив у них у 2008 році, й відсотки за ними, повідомив член колегії МВС Україна, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Ціна двох життів у Миколаєві - 40 тисяч доларів. Сьогодні в Миколаєві, на виході з будівлі суду, була розстріляна подружня пара. 10 років тому вони позичили своєму знайомому велику суму грошей під відсотки, але боржник не виконав своїх зобов'язань щодо повернення боргу", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Сьогодні подружжя прийшло до суду по рішення про стягнення боргу з відсотками. Вбивця дочекався їх і холоднокровно застрелив їх із мисливської рушниці, після чого здався в руки поліції. Решту свого життя він, судячи з усього, проведе за ґратами", - додав парламентарій.

За даними ЗМІ, сума разом із відсотками, яку рішенням суду зловмисник мав виплатити жертвам, становила $60 тис.

Як повідомлялося, в середу близько 15.00 в Інгульському районі Миколаєва біля будівлі Ленінського районного суду місцевий житель смертельно поранив із вогнепальної зброї подружню пару, жителів Одеси, після чого його затримав співробітник поліції на місці злочину. Жінка загинула на місці події, чоловік - у кареті "швидкої допомоги".

У вбивці був спільник, якому вдалося втекти. В Миколаєві оголошено план "Перехоплення". Розшукується мікроавтобус "Мерседес Віто", в якому втік підозрюваний.

Пізніше з'явилася інформація, що затриманий, 1966 р. н., був відповідачем у справі за борговими зобов'язаннями між ним і жертвами, яку розглядали того дня в цьому суді. Суд ухвалив рішення на користь подружжя, після чого зловмисник на вулиці біля будівлі суду дістав із машини вогнепальну зброю і кілька разів вистрелив у чоловіка та жінку. Його затримав працівник Інгульського відділу поліції, який у цей момент проїжджав повз.

За фактом порушено кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за п.1, 5, ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА