20:13 30.01.2019

МКЧХ готовий виконати аудит КП "Вода Донбасу", Донецька ОблВЦА просить розглядати компанію як єдину на всій території області

2 хв читати
МКЧХ готовий виконати аудит КП "Вода Донбасу", Донецька ОблВЦА просить розглядати компанію як єдину на всій території області

Керівництво Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОблВЦА) обурене планами "ДНР" щодо повного контролю над комунальним підприємством "Вода Донбасу", у свою чергу Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) готовий виконати аудит компанії для визначення потреб щодо модернізації.

"Україна обурена заявами про можливий перехід частини комунального підприємства "Вода Донбасу" під контроль окупаційної влади так званої ДНР. Розцінюємо їх як спробу дестабілізувати ситуацію в області", - написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОблВЦА) Олександр Куць на сторінці у Facebook, зазначивши, що таку позицію обладміністрації висловив його перший заступник Євген Вілінський на зустрічі з главою делегації МКЧХ в Україні Аланом Ешліманном.

У свою чергу А.Ешліманн зазначив, що Червоний хрест готовий виконати аудит КП "Вода Донбасу" для того, щоб оцінити потреби з модернізації системи водопостачання Донецької області.

Донецька ОблВЦА, що є власником КП "Вода Донбасу", наполягає на тому, щоб під час проведення аудиту й надалі при модернізації системи водопостачання Донбасу компанію розглядали як єдину на всій території області (зокрема й на окупованій частині).

"Українська влада з гуманітарних міркувань ніколи не розглядала питання водопостачання як елемент тиску на окупаційну владу, оскільки ми чудово розуміємо, що на тій території живуть наші громадяни. А заяви окупантів про "створення республіканського підприємства" розцінюємо саме як спроби шантажу України та їх спроби підвищити ставки в переговорному процесі. Безумовно, ці зухвалі незаконні дії мають бути предметом розгляду в Мінську", - наголосив О.Куць.

Раніше в "ДНР" оприлюднили план щодо переходу частини КП "Вода Донбасу" під свій контроль. Зокрема, планується створення "республіканського підприємства", на балансі якого будуть оформлені всі водоканали на непідконтрольній території Донецької області.

КП "Вода Донбасу" забезпечує водопостачання Донецької області обабіч лінії зіткнення. Після початку бойових дій на Донбасі інфраструктура підприємства виявилася розділеною на підконтрольну й не підконтрольну Україні території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА