20:41 30.01.2019

У разі відмови УПЦ (МП) змінити назву їй доведеться платити податки

2 хв читати
У разі відмови УПЦ (МП) змінити назву їй доведеться платити податки

Якщо Українська православна церква (Московського патріархату) відмовиться виконувати вимоги закону про зміну назви, то вона не отримає статусу неприбуткової організації, їй доведеться платити податки, пояснив народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Іван Вінник.

В ефірі телеканалу "Прямий" нардеп зазначив, що парафії УПЦ (МП) можуть існувати в Україні, але ця церква повинна називатися Російською православною церквою.

"А що буде, якщо вони не перейменуються? Все просто. Річ у тім, що церква є неприбутковою організацією. Вона має бути зареєстрована в Мінкульті, де ведеться облік неприбуткових релігійних, церковних організацій. А якщо РПЦ, порушуючи закон України відмовиться виконувати його вимогу щодо назви і перейменування в РПЦ, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Російській православній церкві доведеться платити податки", - сказав І.Вінник.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 грудня 2018 року прийняла закон, який зобов'язує УПЦ (МП) у своїй назві вказати приналежність до РПЦ.

22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав цей закон.

Документ передбачає, що релігійна організація, яка входить в структуру релігійної організації з центром у державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана в своїй статутній назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої знаходиться за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

26 січня 2019 року Міністерство культури України оприлюднило перелік релігійних організацій (об'єднань), яким необхідно внести зміни в свою назву і статут (положення), згідно з новою редакцією закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв релігійних організацій.

Мінкультури за результатами релігієзнавчої експертизи встановило, що під дію ч.7 і ч.8 ст.12 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" підпадають релігійні організації (релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії ), духовні навчальні заклади), які діють на території України і входять до складу (є частиною) таких релігійних об'єднань: Руська (Російська) істинно-православна церква (РІПЦ), Руська (Російська) старообрядницька церква (безпопівська згода), інша назва - Древлеправославна поморська церква (ДПЦ), Українська православна церква (в єдності з Російською православною церквою (УПЦ (Московського патріархату) - ІФ), Руська (Російська) Древлеправославна церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) православна старообрядницька церква (РПСЦ).

Релігійні організації, які діють на території України, згідно з переліком повинні протягом 3 місяців внести до свого статуту (положення) зміни, передбачені ч.7 ст.12 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", і подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА