14:39 31.01.2019

ООН потрібно $162 млн для реалізації гуманітарних проектів в Україні

2 хв читати
ООН потрібно $162 млн  для реалізації гуманітарних проектів в Україні

 Для реалізації гуманітарних проектів в Україні системам ООН необхідні $162 млн, заявляє координатор системи ООН, координатор із гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

"У 2019 році необхідно $162 млн (критично важливі пріоритети становлять $135 млн) для надання допомоги та захисту 2,3 млн найуразливіших чоловіків, жінок і дітей", - йдеться у зверненні координатора, оприлюдненому в четвер у звіті "Багаторічна стратегія гуманітарного реагування. План гуманітарного реагування в період із січня до грудня 2019 року".

$47,6 млн передбачено на психосоціальну підтримку, моніторинг захисту прав людини, допомогу в сфері індивідуального захисту, маркування забруднених мінами територій; $31,8 млн необхідні для забезпечення сталого доступу постраждалих унаслідок конфлікту до достатньої кількості води належної якості та мінімальних санітарних гігієнічних послуг; $27 млн передбачено на створення запасів будівельних матеріалів і непродовольчих товарів на випадок НС, а також на паливо для обігріву, обігрівачі, теплий одяг та ізоляцію укриттів для найбільш вразливих груп населення.

Крім того, $19,2 млн необхідні для гарантування продовольчої безпеки; $18,1 млн передбачено на надання життєво необхідних і первинних медичних послуг, відновлення і реконструкцію систем медичних послуг та інфраструктури, закупівлю й розподіл предметів медичного призначення, основних медикаментів, а також безпосередню підтримку лабораторій, включаючи послуги банків крові.

Також $6,5 млн планується передбачити на поліпшення доступу дітей та молоді до освіти, $5 млн на координацію й управління гуманітарною діяльністю, $6,5 млн на багатоцільову грошову допомогу постраждалому населенню.

Планом, зокрема, передбачається, що район надання гуманітарної допомоги буде розширено до 20-км зони вздовж лінії розмежування з обох боків. "Це було зроблено з метою надання необхідної допомоги найбільш вразливій частині населення, навіть якщо ці люди не постраждали безпосередньо від обстрілів", - пояснили в організації.

Майже 45% проектів, включених до плану, містять готівковий або ваучерний компонент, що передбачає передання готівкових коштів безпосередньо нужденним, тоді як в 2018 році цей показник становив 40%.

"Доступ гуманітарних організацій до населення, яке потребує допомоги, а також доступ цивільних осіб, які постраждали від конфлікту, до життєво важливих товарів і послуг на сході України, все ще утруднений. Обстріл, загрози розриву мін і боєприпасів, логістичні проблеми, обмежена кількість пунктів пропуску, а також бюрократичні перепони продовжують перешкоджати наданню гуманітарної допомоги та захисту", - наголошується у звіті.

У звіті зазначено, що гуманітарний план реагування на 2018 було профінансовано лише на 38%.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА