19:42 31.01.2019

Війна не перешкодить Україні завершити реформування армії та перейти на стандарти НАТО

2 хв читати
Війна не перешкодить Україні завершити реформування армії та перейти на стандарти НАТО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що, попри війну, Україна реформує сектор безпеки та оборони за стандартами НАТО.

Як повідомляє в четвер прес-служба РНБО, О.Турчинов зустрівся з групою іноземних стратегічних радників із питань оборонної реформи при комітеті реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України.

"Ми не чекаємо, поки закінчиться війна, щоб завершити реформування і перейти на стандарти НАТО", - сказав секретар РНБО на зустрічі.

За його словами, нещодавно український парламент ухвалив закон "Про національну безпеку України", що заклав фундамент побудови сучасної європейської моделі сектору безпеки та оборони Української держави.

"Для нашої держави стратегічна мета - стати повноправним членом НАТО, а в перспективі - ЄС. Ми розуміємо, скільки ще потрібно працювати для досягнення цієї мети, але готові до цього", - підсумував О.Турчинов.

У свою чергу стратегічні радники відзначили, як багато Україна зробила для реформування сектору безпеки та оборони.

"Ми бачимо всі ті зусилля, які ви докладаєте до реформування, і підтримуємо комплексний міжвідомчий загальний підхід до цього важливого питання. Ми тут, щоб забезпечити Україні найкращі шанси для майбутнього вступу в НАТО", - сказав радник із США Кіт Дейтон.

На зустрічі також були радники: з Великої Британії - генерал Нік Паркер, з Німеччини - генерал-лейтенант Фолькер Халбауер, і з Канади - виконавчий директор із зовнішніх зв'язків і партнерства в Канадській академії оборони Міністерства національної оборони Джилл Сінклер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА