21:51 31.01.2019

Прокуратура просить передати справу Савченко та Рубана зі Слов'янська в Чернігів

2 хв читати
Прокуратура просить передати справу Савченко та Рубана зі Слов'янська в Чернігів

Прокуратура подала клопотання до Верховного суду України щодо передання справи депутата Верховної ради Надії Савченко і колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана зі Слов'янська в Чернігів, повідомив адвокат В.Рубана Валентин Рибін.

"Отже, обвинувальний акт Володимира Рубана та Надії Савченко, ледь приїхавши до Слов'янська, може виїхати до Чернігова! Принаймні так хочуть прокурори, які подали сьогодні клопотання до ВС про визначення підсудності справи", - написав адвокат, на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер увечері.

В. Рибін також зазначив, що проситиме суд, щоб справа його підзахисного розглядалася в Печерському районному суді Києва.

"Я, наприклад, бачу цю справу виключно в Печерському районному суді Києва, і намагатимусь переконати суддів, направити акт саме до Печерського райсуду", - підсумував В. Рибін.

Як повідомлялося, В.Рубан був затриманий 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей. За версією слідства, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".

9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував В.Рубана.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана та народного депутата Надії Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА