12:34 01.02.2019

Про підозру повідомлено ще двом фігурантам справи про створення корупційного угруповання у Вищому госпсуді - Генпрокуртарура

2 хв читати

Двом членам створеної колишнім керівництвом Вищого господарського суду України злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255 (участь у діяльності злочинної організації та участь у злочинах, вчинюваних такою організацією) та ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, підозрювані входили до складу злочинної організації, створеної з метою вчинення майнових і корупційних злочинів, а також злочинів проти правосуддя.

"Зазначених осіб обґрунтовано підозрюють у тому, що протягом 2010-2015 рр. у складі злочинної організації... отримавши грошові кошти в особливо великих розмірах, здобуті колишнім керівником Вищого господарського суду України злочинним шляхом, здійснювали придбання за ці кошти об'єктів нерухомості в місті Києві, тобто вчинили фінансові операції та правочини із коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинили дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, у зазначеному провадженні про підозру в скоєнні злочинів уже повідомлено 12 особам. Водночас досудове розслідування злочинів, зокрема робота щодо встановлення та притягненню до кримінальної відповідальності всіх членів зазначеної злочинної організації та осіб, причетних до її діяльності, триває.

Слідчі за сприяння співробітників служби внутрішньої безпеки Національної поліції України та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), викрили факти легалізації коштів і майна, здобутих колишніми службовими особами господарських судів України злочинним шляхом.

У результаті вжитих заходів уже накладено арешт на понад 220 об'єктів нерухомості: квартири, паркомісця та комерційні приміщення в новобудовах Києва, Київської та інших областей, приміщення і частини в статутних капіталах пансіонатів, будинків відпочинку тощо, цілісні майнові комплекси заводів та агропідприємства, на загальну суму понад 500 млн грн. Нині слідчий суддя розглядає клопотання Генпрокуратури щодо передачі зазначеного майна в оперативне управління АРМА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА