12:56 01.02.2019

Українці розмитнили 65 тис. авто на єврономерах за пільговими ставками

2 хв читати
Українці розмитнили 65 тис. авто на єврономерах за пільговими ставками

Українці з 25 листопада 2018 року по 31 січня 2019 року розмитнили 65 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією за пільговими ставками, сплативши при цьому 4,1 млрд грн податків, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС) на сайті в п'ятницю.

"Тільки за минулу добу, 31 січня, громадяни оформили майже 3,4 тис. автомобілів, за які сплачено майже 212 тис. грн платежів", - зазначила ДФС у повідомленні.

При цьому 55 тис. оформлених за цей період авто на єврономерах перебували в Україні з порушеннями вимог Митного кодексу, за що їхні власники сплатили 467 млн грн (8,5 тис. грн за кожен автомобіль), уточнили в прес-службі ДФС.

Найбільше автомобілів на єврономерах українці оформили в Києві - майже 10,8 тис. транспортних засобів, Волинській області - 8,7 тис. авто та Чернівецькій - понад 6 тис. автомобілів, свідчать дані відомства.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. При цьому власникам авто на єврономерах (т. зв. євроблях) встановлено пільгову ставку акцизу (з коефіцієнтом 0,5) для розмитнення протягом 90 календарних днів.

Відповідні норми набули чинності 25 листопада 2018 року, отже, дія пільгових умов для розмитнення триватиме до 22 лютого 2019 року, після чого власники таких авто сплачуватимуть за оформлення повну ставку акцизу. А з травня цього року набувають чинності жорсткі фінансові санкції, які передбачають, зокрема, і конфіскацію транспортного засобу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА