18:39 01.02.2019

Верховний Суд розгляне клопотання про підсудність справи Рубана-Савченко в понеділок - адвокат

2 хв читати
Верховний Суд розгляне клопотання про підсудність справи Рубана-Савченко в понеділок - адвокат

Верховний Суд 4 лютого розгляне клопотання прокуратури про підсудність справи колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана та депутата Верховної Ради Надії Савченко, повідомив адвокат В.Рубана Валентин Рибін.

Крім того, за його інформацією, підготовче судове засідання у справі призначено на 6 лютого в місті Слов'янську Донецької області.

"На понеділок ВС призначив розгляд клопотання про підсудність, а на середу запрошують до Слов'янська на підготовче с/з", - написав В.Рибін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Напередодні В.Рибін повідомив, що прокуратура подала клопотання до Верховного Суду України про передання справи депутата Верховної Ради Надії Савченко та колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана зі Слов'янська до Чернігова.

"Отже, обвинувальний акт Володимира Рубана та Надії Савченко, ледве встигнувши приїхати до Слов'янська, може виїхати до Чернігова! Принаймні так хочуть прокурори, які подали сьогодні клопотання до ВС про визначення підсудності справи", - написав адвокат на своїй сторінці в соцмережі Facebook 31 лютого.

В.Рибін також зазначив, що проситиме суд про те, щоб справу його підзахисного розглядали в Печерському районному суді Києва.

Як повідомлялося, В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя та здоров'я людей. За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї та вибухових пристроїв здійснити збройні напади на помешкання державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших із метою їх убивства".

9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував В.Рубана.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонеників "Офіцерський корпус" В.Рубана та народного депутата Надії Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА