19:24 01.02.2019

Навіть за наявності підстав для звільнення Аласанії це необхідно було розглядати після виборів

2 хв читати
Навіть за наявності підстав для звільнення Аласанії це необхідно було розглядати після виборів

Ситуація з відставкою голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураба Аласанії ставить під сумнів процедуру, за якою було сформовано наглядову раду компанії, вважає голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

"Нас непокоїть ситуація, що трапилася. Я вважаю, що ухвалення за два місяці до виборів рішення про відсторонення, про відставку голови правління Суспільного (телебачення) без діалогу, без суспільної дискусії ставить під сумнів успішність реформи, конструкції формування наглядової ради", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

С.Томіленко прогнозує, що ситуація з відставкою голови правління НСТУ З.Аласанії похитне довіру до Суспільного мовлення.

"Навіть якщо є принципові зауваження, все одно (потрібно - ІФ) відкласти терміни розгляду кадрових питань на термін, який буде після президентських виборів", - сказав голова НСЖУ.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ в четвер дев'ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з З.Аласанія, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини поки що не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не стояло, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, під час ухвалення цього рішення було "порушено всі процедури" і через це після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА