20:51 01.02.2019

Україна зацікавлена в масштабній закупівлі високотехнологічної зброї із США

2 хв читати
Україна зацікавлена в масштабній закупівлі високотехнологічної зброї із США

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе наголошує, що Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання із США, зокрема додаткових комплексів летальної зброї (Javelin).

Як повідомляється на сайті Кабінету Міністрів, це питання віце-прем'єр обговорювала на зустрічі з представником США в групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони України генерал-лейтенантом Збройних сил США Кітом Дейтоном.

"Буквально вчора президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників... Вважаю це добрим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, Україна сподівається стати активним учасником американської програми "Іноземне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF).

"Допомога США продовжує вдосконалювати підготовку бойових частин Збройних сил України, їхнє обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Маю надію, що з новим законодавством наша співпраця стане ще міцнішою", - висловила сподівання віце-прем'єр.

У свою чергу стратегічний радник зазначив, що його команда сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи оборонного сектора.

"Я добре розумію складність умов у яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, що гальмують процес перетворень у країні. За наявних можливостей необхідно наполегливо працювати, не спиняючи процес реформування сектора безпеки й оборони України", - упевнений він.

К.Дейтон увійшов до групи стратегічних радників високого рівня Міноборони України в жовтні 2018 року.

31 січня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом".

Документ дасть змогу Міністерству оборони України та Генеральному штабу Збройних сил України закуповувати за кордоном те, що партнери з НАТО готові постачати Україні.

Закон розширить можливості державних замовників з оборонного замовлення, зменшить витрати на закупівлю продукції, а також робіт та послуг оборонного призначення за імпортом. Також запровадження закону сприятиме оптимізації закупівлі за імпортом продукції оборонного призначення для власних потреб державних замовників.

Верховна Рада ухвалила цей закон (законопроект №9122) 17 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА