20:30 02.02.2019

У Тбілісі встановили "Монумент щастя", виношують ідею створення "Академії щастя"

2 хв читати
У Тбілісі встановили "Монумент щастя", виношують ідею створення "Академії щастя"

На одному із центральних проспектів грузинської столиці в сквері перед адміністративною будівлею Тбіліського державного медичного університету відкрили "Монумент щастя", із зображенням сонця, як символу рушійної сили для всього живого на Землі.

У середині семиметрової монументальної композиції, створеної грузинським скульптором Леваном Вардосанідзе, написано "щастя" грузинською та англійською мовами.

Ідея встановлення скульптури належить професору, відомому лікарю-гінекологу, одному з випускників медичного університету Арсену Гвенетадзе, який подарував монумент своєму рідному вузу.

"Мета полягає в тому, щоб люди знайшли в собі щастя, адже його не можна купити, подарувати, ним можна тільки поділитися. Ця ідея у мене з'явилася влітку 2017 року в Швейцарії, в будинку-музеї Чарлі Чапліна. Я зрозумів, що мій народ потребує щастя, потрібно, щоб ми ділилися ним один з одним, і, повернувшись, я почав думати про створення такої скульптури", - сказав журналістам А.Гвенетадзе.

На монументі зображено п'ять континентів світу в олімпійських кольорах: блакитному, жовтому, чорному, зеленому і червоному. На ньому написані п'ять слів - "народження", "освіта", "просування", "успіх", "щастя".

"Це теж символічно, адже в нашому вузі навчаються студенти з п'яти континентів світу, з 69 країн, включно з Грузією. Я вірю, що цей монумент стане пам'ятником визнання і любові і принесе багато щастя нашим студентам, усім громадянам", - заявив ректор університету Зураб Вадачкорія.

На відкритті монумента А.Гвенетадзе повідомив і щодо ідеї створення "Академії щастя".

"Прийти в академію і пізнати сенс щастя зможуть усі - і дорослі, і діти. Це не буде установа, де в одній будівлі чомусь вчитимуть. Це не комерція, це буде об'єднання людей, які загорілися ідеєю створення такої академії. В якій формі, якими лекціями, вільними або для шкіл і університетів, над цим ми зараз працюємо", - зазначив А.Гвенетадзе.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА